Leo van Veen

Leo van Veen (1955) begon zijn loopbaan als informaticus in de bankwereld. Al snel kwam hij tot de conclusie dat de inzet van IT alleen succesvol is, als mensen in organisaties er de toegevoegde waarde van inzien èn bereid zijn om mee te veranderen. Bij Twynstra Gudde bouwde hij een succesvolle praktijk op als organisatie adviseur en gaf hij als managing partner leiding aan de IT-adviespraktijk. In het najaar van 2005 sloot Leo zich aan als vennoot bij hgrv.

Vraagstukken over beleid, strategie, besturing en organisatie boeien hem. Door zijn kennis en ervaring is hij in staat om een brug te slaan tussen IT en business. Hij kent beide werelden en spreekt beide talen.

Organisaties en mensen werkelijk vooruit helpen is zijn vertrekpunt. Samen met zijn opdrachtgevers ontrafelt hij complexe situaties, helpt hij koers te bepalen en ontwikkelt en implementeert hij resultaatgerichte oplossingen. Hij schakelt daarbij moeiteloos tussen de verschillende niveaus van de organisatie. Gedrevenheid, een kritische, open opstelling, een goed gevoel voor verhoudingen en een gezonde dosis humor zijn Leo's handelsmerk.

De laatste jaren is Leo actief in de GGZ. Daar heeft hij de ambitie opgevat om de kwaliteit van zorg te verbeteren door de mogelijkheden van nieuwe technologie te benutten.

Leo heeft onder andere opdrachten gedaan bij ABP, Sociale Verzekeringsbank, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Robeco, International Card Services, CB&I Lummus, Flora Holland, Atos, VGZ en Rivierduinen.

Loopbaan

2005 - heden heden hgrv vennoot
1986 - 2005 Twynstra Gudde, managing partner en adviseur
1979 - 1986 Nederlandse Credietbank, informaticus

Opleiding

2016 Vrijmoedig leiderschap, Summer Course Comenius, Rijksuniversiteit Groningen
2014 Antifragiliteit, Summer Course Comenius, Rijksuniversiteit Groningen
2010 Inzicht in toezicht, ESAA, Erasmus Universiteit, Rotterdam
2008 American Comenius Course, Rijksuniversiteit Groningen
1989 Economie, Universiteit van Amsterdam
1977 Bedrijfsinformatica, HEAO ’s-Gravenhage

Nevenactiviteiten

1996 - heden External examiner Business School Nederland

Contact

M 06 23 28 78 97
E vanveen@hgrv.nl