Roel Geers

Roel Geers (1952) was in 1991 een van de oprichters van hgrv. Roel had toen al een lange staat van dienst. Hij was een pionier in de ict-branche, waar hij in 1970 zijn carrière begon als programmeur en in een aantal jaar doorgroeide naar een positie als senior informatiemanager. Hij was een van de eerste managers met significante kennis van ICT in een grote administratieve organisatie. Later adviseerde hij organisaties over ICT-gerelateerde vraagstukken. Als een van de eerste adviseurs koppelde hij businessvraagstukken aan informatieplanning en bouwde hij met een aantal seniore collega’s een ICT-adviesgroep binnen Twynstra Gudde.
Hij was algemeen directeur van de beursgenoteerde softwareproducent Multihouse NV en directeur van Twynstra Gudde voordat hij in 2008 terugkeerde bij hgrv.

Roel heeft ervaring met (her)inrichting van de ICT-functie voor grote opdrachtgevers, zowel in de profit- als in de non-profit sector. Het betreft vaak het ontwerp van de ICT-governance, inclusief de sourcing strategie en de inrichting van de benodigde regiefuncties. Roel begeleidde bovendien meerdere malen het verkoopproces van de ICT-operatie van een concern aan een professionele dienstverlener. Ook begeleidde hij enkele malen de verkoop van beursgenoteerde ondernemingen.

Voor Roel staat bij iedere opdracht, ongeacht de schaal, de menselijke maat voorop. Telkens stelt hij de vraag of mensen de verandering en de verantwoordelijkheid voor hun taak aankunnen, en of de interventie voldoende ruimte en perspectief biedt. Dit alles doet Roel in nauwe samenwerking met opdrachtgevers.

De liefde voor het adviseurs- en managementvak voerde Roel, na jarenlang op directieniveau te hebben geacteerd, terug naar hgrv. Het is zijn ambitie om het professionele netwerk van hgrv verder uit te bouwen. Als counselor en als coach stelt hij zijn kennis en ervaring ten dienste van opdrachtgevers op senior management niveau.

Loopbaan

2008-heden hgrv: vennoot
1997-2008 Twynstra Gudde: achtereenvolgens directeur Interim management en statutair directeur.
1995-1997  Multihouse NV: algemeen directeur
1991-1994 Hoek Geers Rapmund Veldink: vennoot
1985-1990 Twynstra Gudde: managing partner
1970-1985 Diverse ICT-bedrijven: verschillende functies

Opleiding

Een groot aantal opleidingen op het gebied van ICT, financiën, organisatieontwikkeling, management en leiderschap. Recentelijk een professionele opleiding tot coach bij de RINO Noord-Holland en de postacademische opleiding ‘Inzicht in toezicht voor commissarissen’ aan de Erasmus Universiteit.      

Bestuurlijke activiteiten

2011-heden    Lid van de raad van commissarissen van Novay, het voormalig telematica instituut, dat gespecialiseerd is in open innovatie en dit invult vanuit hun filosofie en specialisme (research based consultancy).

2008-heden     Lid van de raad van commissarissen van Auto Recycling Holding, een groep maatschappelijk relevante ondernemingen, die de totale recyclingketen van auto’s in Nederland beheert.

Contact

M 06 51 35 78 26
E geers@hgrv.nl