geen pretentie, wel ambitie

hgrv is een maatschap van ervaren adviseurs en managers, opgericht in 1991. Wij werken resultaatgericht en zonder poeha. Ondernemerschap, professionaliteit en collegialiteit staan bij ons centraal. hgrv-adviseurs hebben leidinggevende posities bekleed bij grote organisaties en hebben jarenlange ervaring met training & development.

Opdrachtgevers schakelen hgrv in om strategisch kwetsbare vernieuwingen te realiseren of om complexe projecten tot een goed einde brengen als adviseur, interim-manager of interim-bestuurder. Wij spelen dan de rol van aanjager bij veranderprocessen en streven steeds naar het vergroten van het verandervermogen van organisaties. Onze opdrachtgevers  willen duurzame resultaten, geen snelle successen. Die resultaten worden in nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers behaald.

Wij zijn actief in de zakelijke dienstverlening en in de publieke sector. In de zakelijke dienstverlening gaat het veelal om ondernemingen met een intensieve informatieverwerking en om ondernemingen in de wereld van (nieuwe) media, telecommunicatie en e-business.
In de publieke sector ligt de nadruk op onderwijsorganisaties, de gezondheidszorg, de beleidsvormende onderdelen van de Rijksoverheid en op organisaties die met de uitvoering van overheidstaken zijn belast. Wij zijn bovendien zeer actief op het terrein van strategische toepassingen van ICT en internet. We hebben veel ervaring met technologisch gedreven veranderingen.

Wij worden vaak ingeschakeld voor:

  • Strategie-ontwikkeling, business modelling, ondernemingsplanning en new business development
  • organisatie-inrichting, herstructurering en het in- en ontvlechten van bedrijfsonderdelen
  • het doorlichten, reviewen van organisaties en leveren van second opinions
  • het ontwikkelen van veranderplannen en het implementeren daarvan

Onze opdrachtgevers hebben de positie, de durf en het doorzettingsvermogen om vernieuwingen tot stand te brengen. In een transparante relatie helpen wij hen met praktische en betrouwbare oplossingen, nieuwe inzichten, en door het tijdelijk vervullen van posities in management en bestuur. Opdrachtgevers kunnen van ons daadkracht, toewijding, onafhankelijkheid en integriteit verwachten. Wij werken enthousiast aan de realisatie van onze opdrachten, ook als het moeilijk wordt. Daarnaast ontwikkelen wij in een kring van bevriende professionals voortdurend ons vakmanschap in business en organisatie, onder meer door intervisie en studiereizen.

Voor relaties verzorgt hgrv op maat ontworpen conferenties, workshops en managementopleidingen. Wij worden regelmatig gevraagd om als onafhankelijk voorzitter leiding te geven aan strategische conferenties of ‘lastige gesprekken’. Daarnaast leveren wij vaste opleidingsbijdragen aan postdoctorale programma’s van universiteiten en business schools.

Innovatiereizen in 2021 en 2022

Als gevolg van de corona pandemie is de telecom-reis naar Japan en Z-Korea in samenwerking met TSOC voorlopig verschoven naar 6 t/m 13 november 2021.

De voorgenomen innovatiereis naar Japan en Z-Korea in samenwerking met Newpeople is voorlopig verschoven naar 11 t/m 18 juni 2022.

De tiende editie van The Future of Media naar China en Zuid-Korea staat nu op het programma voor voorjaar 2022. 

In november 2021 organiseren we in samenwerking met Newpeople the Best of Holland. In drieenhalve dag ontmoeten we de leiders van de meest aansprekende digitale bedrijven in de regio's Eindhoven, Rotterdam/Delft en Amsterdam. 

Meer info via kole@hgrv.nl    

hgrv diner 2021

Sinds de oprichting van onze maatschap in 1991 organiseert HGRV in het najaar een business diner voor relaties en genodigden. We zetten deze traditie graag voort in 2021.