geen pretentie, wel ambitie

hgrv is een maatschap van ervaren adviseurs en managers, opgericht in 1991. Wij werken resultaatgericht en zonder poeha. Ondernemerschap, professionaliteit en collegialiteit staan bij ons centraal. hgrv-adviseurs hebben leidinggevende posities bekleed bij grote organisaties en hebben jarenlange ervaring met training & development.

Opdrachtgevers schakelen hgrv in om strategisch kwetsbare vernieuwingen te realiseren of om complexe projecten tot een goed einde brengen als adviseur, interim-manager of interim-bestuurder. Wij spelen dan de rol van aanjager bij veranderprocessen en streven steeds naar het vergroten van het verandervermogen van organisaties. Onze opdrachtgevers  willen duurzame resultaten, geen snelle successen. Die resultaten worden in nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers behaald.

Wij zijn actief in de zakelijke dienstverlening en in de publieke sector. In de zakelijke dienstverlening gaat het veelal om ondernemingen met een intensieve informatieverwerking en om ondernemingen in de wereld van (nieuwe) media, telecommunicatie en e-business.
In de publieke sector ligt de nadruk op onderwijsorganisaties, de gezondheidszorg, de beleidsvormende onderdelen van de Rijksoverheid en op organisaties die met de uitvoering van overheidstaken zijn belast. Wij zijn bovendien zeer actief op het terrein van strategische toepassingen van ICT en internet. We hebben veel ervaring met technologisch gedreven veranderingen.

Wij worden vaak ingeschakeld voor:

  • Strategie-ontwikkeling, business modelling, ondernemingsplanning en new business development
  • organisatie-inrichting, herstructurering en het in- en ontvlechten van bedrijfsonderdelen
  • het doorlichten, reviewen van organisaties en leveren van second opinions
  • het ontwikkelen van veranderplannen en het implementeren daarvan

Onze opdrachtgevers hebben de positie, de durf en het doorzettingsvermogen om vernieuwingen tot stand te brengen. In een transparante relatie helpen wij hen met praktische en betrouwbare oplossingen, nieuwe inzichten, en door het tijdelijk vervullen van posities in management en bestuur. Opdrachtgevers kunnen van ons daadkracht, toewijding, onafhankelijkheid en integriteit verwachten. Wij werken enthousiast aan de realisatie van onze opdrachten, ook als het moeilijk wordt. Daarnaast ontwikkelen wij in een kring van bevriende professionals voortdurend ons vakmanschap in business en organisatie, onder meer door intervisie en studiereizen.

Voor relaties verzorgt hgrv op maat ontworpen conferenties, workshops en managementopleidingen. Wij worden regelmatig gevraagd om als onafhankelijk voorzitter leiding te geven aan strategische conferenties of ‘lastige gesprekken’. Daarnaast leveren wij vaste opleidingsbijdragen aan postdoctorale programma’s van universiteiten en business schools.

Innovatiereizen in 2020

Als gevolg van de coronacrisis is de telecom-reis naar Japan en Z-Korea in samenwerking met TSOC van 7 t/m 14 maart verschoven naar 7 t/m 14 november 2020.

De voorgenomen innovatiereis naar Japan en Z-Korea van 6 t/m 13 juni 2020 in samenwerking met Newpeople is verschoven naar 5 t/m 12 juni 2021.

Van 19 t/m 26 september staat de tiende editie van The Future of Media naar China en Zuid-Korea op het programma. Deze gaat zeer waarschijnlijk niet door, omdat we verwachten tegen die tijd nog niet vrij te kunnen reizen.

Van 2  t/m 5 november organiseren we in samenwerking met Newpeople the Best of Holland. In drieenhalve dag ontmoeten we de leiders van de meest aansprekende digitale bedrijven in de regio's Eindhoven, Rotterdam/Delft en Amsterdam. 

Van 14 t/m 21 november organiseren we de vierde editie van LOEY Travel in samenwerking met de LOEY Foundation naar Japan en Z-Korea.

 

Meer info via kole@hgrv.nl    

hgrv diner 2019

Sinds de oprichting van onze maatschap in 1991 organiseert HGRV in het najaar een business diner voor relaties en genodigden. Ook dit jaar zetten we deze traditie voort, met een diner in Amsterdam.
Op maandag 25 november gaat Annette Nijs met ons in gesprek over the China Factor. Hoe kunnen wij ons als Nederland en Europese Unie verhouden tot China? En wat betekent The China Factor voor zaken doen in China?
Annette Nijs is econoom en China-expert. Sinds 2009 is ze de Executive Director Global Initiative van CEIBS, de China Europe International Business School. CEIBS is een top 3-speler in Azië en staat in de top 10 van de wereldwijde ranglijst van Financial Times.
Annette Nijs is voormalig staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in Nederland en voormalig lid van de Tweede Kamer.
The China Factor is ook de titel van het boek dat in juli 2019 is verschenen.