Dries Schuttinga

Hospitality, een onmisbaar ingrediënt voor een succesvolle organisatie, dit is waar Dries Schuttinga (1969) in gelooft.

Dries startte zijn carrière in het Amstel Hotel en werkte vervolgens geruime tijd voor verschillende (inter)nationale hotelketens, in diverse managementfuncties. Met een HR- en hotelmanagement achtergrond maakte hij daarna de overstap naar (interim) directie- en adviesfuncties binnen ziekenhuizen en zorgorganisaties. Sinds 2016 maakt hij deel uit van HGRV Adviseurs Managers.

Dries ziet en ervaart dat het inzetten van Hospitality expertise binnen andere sectoren het verschil kan maken. Organisaties met een continue focus op de beleving van de klant zijn bewezen succesvoller. Het is zijn drijfveer om de mensen hiervan te overtuigen en te ondersteunen.

Via het zelf (laten) ervaren, geeft hij organisaties inzicht in de eigen prestaties, waardoor unieke eigenschappen, knelpunten, verbeterpotentieel en onaangesproken talent zichtbaar worden. Vanzelf wordt duidelijk dat gepassioneerde medewerkers, authentiek leiderschap en een heldere visie vaste en onmisbare ingredi nten zijn voor langere termijn succes. Niettemin schuwt hij de quick wins niet.

Met een no-nonsens en pragmatische aanpak beheerst hij de kunst van veranderen, begeleidt hij leidinggevenden en directieteams, verbindt hij strategie aan de werkvloer en helpt bij het slimmer inrichten van processen (lean). Van nature doorziet Dries de verhoudingen binnen de organisatie, acteert moeiteloos op de verschillende niveaus en brengt managers en medewerkers vanuit zijn enthousiasme in beweging.

Loopbaan

2016 - heden hgrv vennoot
2007 - 2016 eigenaar van Dries. organisatie professional, (interim)
opdrachten binnen o.a. cure, care, hotel, gemeente en kliniek
1991 - 2007 diverse management- en directiefuncties binnen het luxe
hotelsegment, o.a. Hilton, Bilderberg en InterContinental Hotels Group

Opleiding

2003 - 2006
Hilton University Incompany, proactive leadership, financial
& commercial awareness & spirit of Hilton
2001 - 2003
Human Resource Management, HBO, Utrecht
1998 - 1999
Bilderberg Incompagny, Management Development Course (high potentials)
1987 - 1990
Hospitality, MBO, Amsterdam

Contact

M 06 14 80 00 48
E schuttinga@hgrv.nl